open-navfaktor-logo
search
Imena iduće sedmice
Dogovoru oko zajedničkih kandidata pridružio se i NES; Bečarević: Srušit ćemo aktuelne načelnike Trojke
Koncept Trojke pokazao se apsolutno pogrešan i nije donio ništa dobro u KS osim narkokartela i direktora u svim javnim preduzećima koji su pod istragama, kazao je predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH
AUTOR: A.G.-Z.
08.05.2024. u 21:10
get url
text
Sa jednog od sastanaka
Sa jednog od sastanaka
Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) dogovaraju zajedničke kandidate za sve općine na lokalnim izborima.
Predstavnici spomenutih stranaka jučer su održali treći sastanak, a njihovom pozivu pridružio se i Narodni evropski savez (NES).
Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Almir Bečarević izjavio je za Faktor da će imena kandidata biti poznata, najvjerovatnije, naredne sedmice.
- Želja svih stranaka je iskazana i prema NES-u da bude dio ove grupacije koja će pružiti podršku u izboru općinskih načelnika, a liste će svaka od ovih stranaka imati odvojene i samostalne.
 Kako imamo interes da napravimo promjene u općinama gdje Trojka ima načelnike i kako je podrška tim načelnicima u padu, saglasni smo da damo najbolje od najboljih iz ovih stranaka i da srušimo aktuelne načelnike Trojke.
 Koncept Trojke, ideološki raznovrsnih stranaka, se pokazao apsolutno pogrešan i nije donio ništa dobro u Kantonu Sarajevo. Donio je narkokartele i direktore u svim javnim preduzećima u Kantonu koji su pod istragama ili pod istraznim radnjama, te ratove koji se vode po općinama raznih frakcija Trojke. 
To znači da u općinama KS ne treba gledati još naredne četiri godine nereda i nerada - kazao je Bečarević.
Otkrio je da su postigli dogovor da se na narednom sastanku do kraja konkretizuju prijedlozi za sva načelnička mjesta i da nakon toga "možemo reći da smo uspješno okončali dogovore koje će pregovarački timovi prezentovati organima u svojim strankama".
- Želja nam je samo jedna, pobjeda u općinama gdje su načelnici Trojke uz zadržavanje postojećih načelničkih ove četiri stranke i pogled ka gradskom vijeću i narednim općim izborima.
Nadam se da ćemo uspjeti u ovim ciljevima i ponuditi nešto novo što nismo imali na političkoj sceni, a to je data riječ i ozbiljan pristup u nastupu svih nas na predstojećim izborima. Ako ne uspijemo, svaka stranka će onda imati samostalan pristup - zaključio je Bečarević.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.