open-navfaktor-logo
search
Naselje Husino
Pokušaj ubistva u Tuzli, osumnjičeni u bjekstvu
Malo prije ponoći izboden je muškarac iz Bijeljine.
AUTOR: Faktor
06.05.2024. u 14:21
get url
text
Prevezen u UKC Tuzla
Prevezen u UKC Tuzla
Muškarac iz Bijeljine izboden je kasno sinoć u Tuzli, a napadač je u bjekstvu, saopćio je danas MUP Tuzlanskog kantona. 
Policiji je pet minuta prije ponoći prijavljeno da je u naselju Husino izbodena jedna osoba koja je vozilom Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Tuzla.
Tamo su policijski službenici utvrdili da je povrijeđen R. A. (rođen 1983) iz Bijeljine, koji je, nakon ukazane medicinske pomoći, sanitetskim vozilom prevezen u Kliniku za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Tu je i zadržan na daljnjem liječenju.
Iz MUP-a su naveli da su operativnim radom na terenu policijski službenici došli do saznanja da je iste večeri u 23.47 sati, u mjestu Husino, Z. C. (rođen 1976. godine) iz Tuzle, zadao više ubodnih rana R. A., nakon čega se udaljio sa mjesta događaja. 
O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te je izvršen uviđaj. 
- Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju u vezi pokušaja ubistva, za koje se Z. C. sumnjiči, poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca, o čemu će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima. S obzirom na to da da je Z. C. zasad nedostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu, za njim je raspisana operativna potraga, radi oduzimanja slobode i preduzimanja ostalih mjera i radnji u skladu sa ZKP FBiH - saopćio je MUP.
Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK, u vrijeme objave ovog teksta je potvrdila da je napadač i dalje u bjekstvu.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.