open-navfaktor-logo
search
Sjajan meč
Real Madrid nakon nestvarnog preokreta izborio finale Lige prvaka
AUTOR: Faktor
08.05.2024. u 23:01
get url
text
FOTO: Anadolija
Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su večeras na domaćem terenu u revanšu savladali Bayern rezultatom 2:1, te tako sa ukupnih 4:3 izborili završnicu takmičenja. 
Kraljevi su u 13. minuti imali sjajnu priliku da dođu do vodstva. Carvajal je sjajno proigrao Viniciusa, koji šutira i pogađa stativu. Lopta se odbila u noge Rodrygu, ali Neuer fenomenalno brani i onda još jedan odbijanac s poda hvata u ruke.
U 40. minuti nova velika šansa za Real. Vinicius Jr. je ubacio u peterac, lopta je prošla sve igrače i išla u sami ugao, ali Neuer se ponovo istakao na golu Bavaraca.
U nastavku meča iste scene. Igrala se 50. minuta kada je Vinicius Jr. šutirao iz slobodnjaka s 22-23 metra, ali Neuer ponovo fenomenalno reagira.
Naredna minuta donijela nam je istu situaciju i aktere, a Neuer se ponovo sjajno istakao među stativama.
Kazna za promašaje Kraljeva stigla je u 68. minuti. Kane je sjajno pronašao Daviesa na lijevoj strani, a on ušao u sredinu i slabijom, desnom nogom fenomenalno pogodio suprotni ugao Luninova gola.
Real je u 71. minuti došao do izjednačenja, međutim pogodak je nakon gledanja VAR-a poništen. Valverde je pogodio nakon ubačaja, ali je prije pogotka Nacho gurnuo Kimmicha rukama u lice. Glavni arbitar Marciniak je otišao pogledati snimku i opravdano poništio gol.
Kraljevi su do izjednačenja došli u 88. minuti kada je mrežu Neuera pogodio Joselu.
Real do potpunog preokreta vrijednog finala dolazi u 91. minuti. Rudiger je ubacio s lijeve strane, Joselu je bio sam u sredini i došao do svog drugog pogotka večeras. VAR je pregledavao gol i on je na kraju priznat.
Kraljevi će u finalu 1. juna na Wembleyju igrati protiv Borussije Dortmund koja je u dvomeču bila bolja od PSG-a sa 2:0.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.