open-navfaktor-logo
search
Bizarno
Ultrasi "sahranjuju" navijače Veleža: Preselili na ahiret, finalni ispraćaj na utakmici Zrinjskog i Borca
AUTOR: S. S.
08.05.2024. u 09:56
get url
text
FOTO: Sanel Kajan/Facebook
Buran okršaj mostarskih navijačkih grupa Red Army i Ultrasi ne stišava se.
Javnost je već upoznata s akcijama navijača. Prvo je Red Army pokupio sve transparente Ultrasima, a potom su se ovi revanširali.
Navijači Zrinjskog najavili su da će zaplijenjene transparente zapaliiti u utakmici finala Kupa BiH protiv Borca koja se igra večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom.
Koliko su strasti u Mostaru uzavrele možda najbolje govori činjenica da su se pojavile i smrtovnice na kojima piše da je Red Army 4. maja u ranim jutarnjim satima u svojoj 42. godini života izgubio tešku bitku s Ultrasima te preselio na ahiret.
- Finalni ispraćaj bit će na utakmici između Zrinjskog i Borca u srijedu između 19 i 21 sat kada će se transparenti zapaliti - stoji na smrtovnici, a među ožalošćenima se navode "Horde zla, istočni Mostar, Balije, Ingrifati i ostala obitelj".
Također, ispred jednog od grafita navijačke grupe Red Army ostavljeni su mrtvački vijenci i upaljene svijeće.
FOTO: Sanel Kajan/Facebook
Podsjetimo da je i prije nekoliko dana zabilježen napad na imovinu Veleža, odnosno da je iz drona na travnjak stadiona Rođeni ispuštena tekućina koja je oštetila travnjak. Policija je obavila uviđaj. Nije poznato imaju li ovi događaji veze sa sukobom dvije navijačke grupe.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.