open-navfaktor-logo
search
Zašto interni, zašto oglas nije javni
Dom zdravlja KS zapošljava stomatologe, inžinjere, medicinske sestre...: Kažu da trebaju ljude sa iskustvom
Iz zdravstvene ustanove ističu da imaju hronični nedostatak specijalista pedijatrije, neurologije, pulomologije i porodične medicine, da ih je teško iangažovati i putem javnih oglasa, jer su općenito deficitarna zanimanja
AUTOR: A. S.
23.04.2024. u 13:47
get url
text
Traže radnike za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta na 13 pozicija
Traže radnike za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta na 13 pozicija
Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo objavila je Interni oglas za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta na 13 pozicija.
Zapošljavaju se: specijalista dječije i preventivne stomatologije (dva izvršioca), doktor stomatolog (jedan izvršilac), medicinska sestra / tehničar u Službi porodične medicine (jedan izvršilac), fizioterapeut (jedan izvršilac), inžinjer medicinsko laboratorijske dijagnostike, radiološki inžinjer, medicinska sestra / tehničar u Kabinetu za audiometriju (jedan izvršilac), medicinska sestra u Palijativnoj njezi (jedan izvršilac), medicinska sestra / tehničar - patronaža u Službi porodične medicine (dva izvršioca), medicinska sestra / tehničar u Dispanzeru za predškolsku djecu (jedan izvršilac), daktilograf (jedan izvršilac), kurir (jedan izvršilac) i evidentičar na protokolu (jedan izvršilac).
Na upit Faktora - zašto interni, zašto oglas nije javni - iz Doma zdravlja su odgovorili da je mogućnost objavljivanja internog oglasa propisana Pravilnikom o radu, unutrašnjoj oragnizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i plaćama radnika ustanove.
- Ustanova se bavi specifičnom djelatnosti pružanja zdravstvene zaštite i za pojedina mjesta je neophodno izabrati kadar koji poznaje rad u ustanovi, ima iskustvo, poznaje procedure, teren, radno okruženje... Novim internim oglasom, kojim se između ostalog traže odgovorne sestre / tehničari, radna mjesta u patronaži, palijativnoj njezi, za šta je potrebno angažovati radnike koji mogu brzo odgovoriti zahtjevima procesa rada. Osim toga, nastojimo pružiti priliku za dalji stručni i profesionalni napredak radnicima koji su u sistemu ustanove, dodatno su se obrazovali i stekli dodatna znanja i vještine, a cijeneći njihovo radno iskustvo koje se ne stječe tako lako i od presudnog je značaja za rad na pojedinim radnim mjestima - navode iz Doma zdravlja dodajući da su u prošloj godini objavili 15 javnih i dva interna oglasa.
Što se tiče nedostatka kadra, iz Doma zdravlja ističu "da imaju hronični nedostatak specijalista pedijatrije, neurologije, pulomologije i porodične medicine, teško ih je angažovati i putem javnih oglasa, jer su općenito deficitarna zanimanja".
- Ostali nedostaci kadra u procesu rada rješavaju se prijemom zamjenskog kadra i kontinuiranim praćenjem svih problema vezanih za taj problem - odgovorili su iz JU Dom zdravlja KS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.