open-navfaktor-logo
search
David Cameron
Šef diplomatije Velike Britanije: Glasat ćemo za Rezoluciju o Srebrenici i prozivati one koji su protiv
Izuzetno je depresivno da Srbija i Republika Srpska pokreću kampanju protiv poništavanja Rezolucije. U Srebrenici je bio genocid, kazao je David Cameron.
AUTOR: Faktor
01.05.2024. u 20:26
get url
text
David Cameron
David Cameron
FOTO: Screenshot/Bosnia UK Network
Ministar vanjskih poslova Velike Britanije David Cameron je poručio da će glasati za Rezoluciju o Srebrenici i prozivati one koji se tome protive.
Na javnoj sjednici koja je održana u Domu lordova, Komitetu za međunarodne odnose i odbranu, Cameron iznio je stav Vlade u vezi sa Rezolucijom o Srebrenici.
- Izuzetno je depresivno da Srbija i Republika Srpska pokreću kampanju protiv poništavanja Rezolucije. U Srebrenici je bio genocid. Mislim da se svi sjećate Srebrenice i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na jednom kontinentu u posljednjih nekoliko decenija. Velika Britanija će glasati za Rezoluciju, javno ćemo se zalagati za usvajanje rezolucije i prozivati ​​one koji se tome protive - poručio je, saopćio je BH UK Network.
Srbija je pokrenula kampanju protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici a kojoj se pridružio manji bh. entitet RS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.