open-navfaktor-logo
search
Jednokratna primanja
Vlada TK izdvojila 250.000 KM za dobitnike ratnih priznanja i njihove porodice
AUTOR: J. B.
30.04.2024. u 14:29
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Na danas održanoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku kojom odobrava 250.000 KM za ovogodišnju isplatu jednokratnih novčanih primanja dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja i članovima uže porodice poginulih, umrlih ili nestalih boraca koji u dobitnici odlikovanja.
Podsjećamo, ove boračke kategorije imaju pravo na jednokratno novčano primanja u toku jedne kalendarske godine, pod uvjetom da su korisnici boračko-invalidske zaštite na području Tuzlanskog kantona.
- Izuzetno, dobitnici ratnog priznanja i odlikovanja i članovi uže porodice poginulog, umrlog ili nestalog dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja, sa prebivalištem u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine i u općinama Bijeljina, Bratunac, Milići, Srebrenica, Ugljevik, Vlasenica, Zvornik, Doboj, Odžak i Modriča, koji nisu korisnici prava na invalidninu na osnovu Zakonom o pravima branilaca i članova njihovih porodica ostvaruju pravo na jednokratno novčano primanje u toku jedne kalendarske godine, ukoliko podnesu zahtjev nadležnom organu najbližeg grada, odnosno općine u Tuzlanskom kantonu - podsjećaju iz Vlade TK.
Visinu i dinamiku isplate novčanih primanja utvrđuje Vlada TK, a raspored i odobreni iznos sredstava utvrđen je na osnovu podataka o broju nosilaca priznanja i odlikovanja i planiranih sredstava utvrđenih Programom korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko-invalidske zaštite u 2024. godini.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.