open-navfaktor-logo
search
Raste nezadovoljstvo
Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo izlaze na proteste 23. maja
Protesti se organiziraju s ciljem iskazivanja općeg nezadovoljstva odnosom Vlade KS prema radnicima u zdravstvu i njihovim zahtjevom za isplatu jednokratne pomoći
AUTOR: Faktor
09.05.2024. u 08:55
get url
text
Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio je odluku o mirnom okupljanju- protestima ispred zgrade Vlade KS, na trotoaru i u parku prekoputa zgrade Vlade u četvrtak, 23. maja, od 12 do 14 sati.
Kako navode, protesti se organiziraju s ciljem iskazivanja općeg nezadovoljstva odnosom Vlade KS prema radnicima u zdravstvu i njihovim zahtjevom za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima u javnozdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo shodno Uredbi o isplati pomoći od poslodavca.
Kako je nevedno u odluci, učesnici i redari mirnog okupljanja protesta mogu nositi transparente sa adekvatnim natpisima koji ne smiju sadržavati uvredljive tekstove.
Mirno okupljanje - protest će osiguravati redari, članovi Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i to: Avdović Jasmin, Šendro Almedin, Torlak Kemal, Kulovac Edin, Selimović Anel i Korman Admir.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.