open-navfaktor-logo
search
Nije bilo dokaza
Odluka Općinskog suda Sarajevo: Osumnjičeni za bacanje bombe na kuću Čengića pušteni na slobodu
Nadležni sudija donio je ovu odluku zato što Tužilaštvo KS nije uložilo nijedan dokaz da su ove osobe počinile krivično djelo koje im se stavlja na teret, saopćeno je Faktoru u Općinskom sudu Sarajevo
AUTOR: Autor: A. Dr.
05.04.2024. u 13:31
get url
text
S privođenja osumnjičenih
S privođenja osumnjičenih
Općinski sud u Sarajevu odbacio je danas prijedlog Kantonalnog tužilaštva Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora za Mirzu Hasanbegovića i Benjamina Aganovića, osumnjičene da su bacili bombe na kuće načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića i općinskog vijećnika Vedada Deljkovića.
- Nadležni sudija donio je ovu odluku zato što Tužilaštvo KS nije uložilo nijedan dokaz da su ove osobe počinile krivično djelo koje im se stavlja na teret. Oni su danas pušteni na slobodu - potvrdila je za Faktor Amara Hodžić, glasnogovornica Općinskog suda u Sarajevu.
Podsjećamo, Hasanbegović i Aganović su uhapšeni prije tri dana. Na jučerašnjem ročištu za određivanje pritvora tužilac Dragan Slijepčević kazao je da su ispunjeni opći i posebni pritvorski razlozi, te je istakao da su posebni pritvorski razlozi opasnost da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.
S druge strane, Darko Stojaković, advokat prvoosumnjičenog Aganovića, istakao je jučer da se u cijelosti protive prijedlogu za određivanje pritvora i smatraju ga neosnovanim.
Advokat drugoosumnjičenog Hasanbegovića Muhidin Kapo naglasio je da podržava izjašnjenje Aganovićevog advokata. Ovakav stav Tužilaštva smatrao je neozbiljnim i mišljenja je da su preuranili s hapšenjem ovih momaka. Ustvrdio je da su materijalni dokazi paušalni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.