open-navfaktor-logo
search
PU Doboj
Uhapšena osoba s Interpolove potjernice, nađene 594 falsifikovane novčanice po 100 eura
AUTOR: Faktor
09.05.2024. u 11:52
get url
text
FOTO: PU Doboj
Policijski službenici Policijske uprave Doboj su jučer identifikovali i uhapsili osobu inicijala I. M. iz Bosanskog Broda za kojom je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog izvršenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
Kako je saopćeno iz PU Doboj, sa tom osobom je zatečena i osoba inicijala I. V. sa područja Bosanskog Broda protiv koje će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti podnesen izvještaj za izvršeno krivično djelo krivotvorenje novca.
Na osnovu Naredbe Okružnog suda u Doboju izvršen je pretres objekata koje koristi I. V. pri čemu su policijski službenici pronašli i oduzeli 594 falsifikovane novčanice u apoenima od 100 eura. Osoba I. M. će danas biti predata u nadležnost Suda BiH.
Policijska uprava Doboj apeluje na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i obrate pažnju na izgled novčanica, te da ukoliko posumnjaju da je novčanica neispravna, odnosno krivotvorena isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.