open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas oblačno, nešto toplije tokom dana: Kakvo će vrijeme biti do četvrtka
Uz djelimičnu stabilizaciju vremena i nešto povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će, sa odmicanjem dana, biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti
AUTOR: Faktor
22.04.2024. u 08:16
get url
text
U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno, najviša temperatura 13 stepeni Celzijusa
U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno, najviša temperatura 13 stepeni Celzijusa
U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima rijetko malo kiše može pasti u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo u drugom dijelu dana.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni Celzijusa.
U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko nula. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni Celzijusa.
Uz djelimičnu stabilizaciju vremena i nešto povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će, sa odmicanjem dana, biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti.
Nakon hladnog jutra, danju će blago otopliti i bit će ipak malo ugodnije. U dijelu sjeverne Bosne opća slika će prijepodne biti lošija u odnosu na ostatak zemlje, pretežno zbog slabijih padavina. Poželjno je biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.
U utorak u BiH pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na području Hercegovine jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu do devet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusa.
U srijedu u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni Celzijusa.
U četvrtak u BiH umjereno do pretežno oblačno. Povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni Celzijusa, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.