navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno je znati

Vodoinstalater otkrio trik koji će pomoći da računi za vodu budu niži

Vodoinstalaterski stručnjak Peter Clayton iz kompanije Trade Plumbing predložio je da je najbolji način za uštedu novca prebacivanje na glavu tuša koja štedi vodu

AUTOR: Faktor/The MIrror
Objavljeno: 02.05.2024. u 08:49
get url
text
Ta je razlika velika i može pomoći u smanjenu potrošnje vode za više od 18.000 litara godišnje
Ta je razlika velika i može pomoći u smanjenu potrošnje vode za više od 18.000 litara godišnje
Svi želimo postići da računi za domaćinstvo budu niski, a postoji jedna promjena koja može pomoći kako biste smanjili račun za vodu.
Iako svi znamo da gašenje svjetla, isključivanje uređaja iz struje u stanju pripravnosti i smanjenje vremena tuširanja mogu pomoći u uštedi novca, prema jednom vodoinstalateru, postoji jedan jednostavan trik koji možete učiniti da smanjite račune za vodu do 170 eura, prenosi The Mirror.
Vodoinstalaterski stručnjak Peter Clayton iz kompanije Trade Plumbing predložio je da je najbolji način za uštedu novca prebacivanje na glavu tuša koja štedi vodu.
Prema Trade Plumbingu, obična glava tuša troši oko 325 eura godišnje, a glava tuša s niskim protokom negdje oko 150 eura godišnje, ušteda od 175 eura.
Ta je razlika velika i može pomoći u smanjenu potrošnje vode za više od 18.000 litara godišnje.
Stručnjak je objasnio:
- Mnogi se ustručavaju prebaciti na glavu tuša s reguliranim protokom vode zbog zabrinutosti u vezi s kvalitetom tuša i pritiskom vode. Međutim, poznato je da glave tuša. koje štede vodu, posebno smanjuju količinu vode, a istovremeno osiguravaju održavanje iskustva tuširanja - kaže Clayton.
Peter je zatim izdao dodatne savjete za ljude koji pokušavaju smanjiti svoje račune za vodu i predložio da skratite vrijeme pod tušem.
Rekao je da tuširanje od samo jedne minute može "uštedjeti dodatnih 12,5 posto na izvornom računu za tuširanje, što znači da ćete uštedjeti stotine eura godišnje u kombinaciji s tušem s niskim protokom".
Voda je ključna za održavanje života na Zemlji stoga je važno da svako nastoji štedjeti što je više moguće kako bi se brinuli o budućim generacijama.
POVEZANO