navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Američka ikona

Barbra Streisand najavila odlazak: Ne mogu živjeti u SAD-u ako Trump postane predsjednik

Američka ikona Barbra Streisand nedavno je u razgovoru sa Stephenom Colbertom, voditeljem "The Late Showa" ponovo pričala o planovima - šta će uraditi pobijedi li ove godine na predsjedničkim izborima u SAD-u Donald Trump.

Objavljeno: 11.01.2024. u 17:27
get url
text

Pjevačica, glumica, a odnedavno i spisateljica kazala je kako nikako nije oduševljena tom mogućnošću.

- Ne mogu živjeti u ovoj zemlji ako on postane predsjednik - kazala je diva koja je 2016. godine učestvovala u kampanji Hilary Clinton.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand)

Voditelju je otkrila i gdje će preseliti, ako do selidbe dođe.

- Vjerovatno će to biti Velika Britanija, volim Britaniju - istaknula je Streisand.

O tome šta misli o Trumpu, otkrila je i u memoarima "My name is Barbra" objavljenim u novembru 2023, o kojima se povela riječ i u nedavnom razgovoru s Colbertom.

Priznala je da je bila šokirana zbog Trumpove pobjede u Bijeloj kući.

- Kada ste bolesni, ne biste otišli ljekaru koji nema kvalifikacije ili iskustva u liječenju vaše bolesti. Zašto ljudi, zaboga, žele povjeriti upravljanje našom zemljom narcisu kojeg su nedostatak iskustva, nepromišljenost i očigledno zanemarivanje istine učinili potpuno nepodobnim za predsjednika - napisala je Streisand.

Vjeruje se da je Donald Trump nadahnuo glumicu i pjevačicu za pisanje pjesme i snimanje spota "Don‘t Lie to Me" 2018. godine (u spotu se pojavljuje njegova fotografija snimljena s leđa), a u razgovoru za The Guardian, povodom objave pjesme, uporedila je očekivanja koja javnost ime prema ženama u američkoj politici i način na koji njoj mrski političar komunicira s javnošću.

- Muškarci i žene mjere se različitim mjerilima. I to me ljuti. Naravno, ne bih smjela otvoreno iskazivati svoj sud jer sam žena, a žena treba biti nježna. No kad Trump povisi glas, vrišti iz sveg glasa, to je sasvim u redu - izjavila je Streisand.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Late Show (@colbertlateshow)