navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sve je to showbiz

Sedam dobitnika Oscara za koje mnogi misle da nisu zaslužili kipić

Svake godine ima nekoliko dobitnika Oscara koji izazovu negodovanja gledatelja. Najviše zato što mnogi misle da je neki drugi nominirani glumac trebao osvojiti kipića. BuzzFeed je napravio listu kontroverznih dobitnika Oscara o kojima se i danas priča.

Objavljeno: 06.03.2024. u 15:26
get url
text

Will Smith

Na dodjeli Oscara 2021. Will Smith je ošamario Chrisa Rocka jer se našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett Smith. Kasnije te noći, Will je osvojio kipić u kategoriji najbolji film za "King Richard". Zabranjen mu je pristup ceremoniji na 10 godina, ali mu nagradu nisu oduzeli. 

Jamie Lee Curtis

Godine 2023. Jamie Lee Curtis osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu za film "Everything Everywhere All at Once". Mnogi su gledatelji smatrali da je dobila nagradu zbog holivudskog nepotizma. Naime, njen otac je Tony Curtis, a majka Janet Leigh. Neki su navijali da Oscara osvoji Angela Bassett za film "Black Panther: Wakanda Forever". 

John Ottman

Godine 2019. John Ottman osvojio je nagradu za najbolju filmsku montažu za film "Bohemian Rhapsody". No, mnogi misle kako je previše editirao pojedine scene te da nije zaslužio Oscara.

Marisa Tomei

Godine 1993. Marisa Tomei osvojila je Oscara za najbolju sporednu glumicu za film "My Cousin Vinny". Mnogi su mislili da nije trebala osvojiti nagradu te da je njeno ime prozvano zbog greške voditelja. 

Claudio Miranda

Godine 2013. direktor fotografije Claudio Miranda osvojio je Oscara u kategoriji najbolja kinematografija za film "Life od Pi", no neki misle da nije trebao osvojiti nagradu jer su se u filmu koristili digitalni efekti. Snimatelj Christopher Doyle čak je tu pobjedu nazvao "uvredom za kinematografiju".

Kevin Costner

Godine 1991. Kevin Costner osvojio je nagradu za najboljeg reditelja za film "Dances With Wolves", a te godine za Oscara je bio nominiran i Martin Scorsese. Mnogi su mislili da je Oscara ipak trebao dobiti Scorsese.

Gwyneth Paltrow

Godine 1999. Gwyneth Paltrow osvojila je Oscara za najbolju glumicu za film "Shakespeare in Love". Nisu su svi bili sretni zbog toga.

- Sjećam se godine kada je Gwyneth Paltrow pobijedila onu nevjerojatnu glumicu Fernandu Montenegro i pomislila sam: "Šta? Nema smisla" - rekla je glumica Glenn Close  2020. za ABC News Popcorn.