open-navfaktor-logo
search
Snalaze se
Nakon blokade računa crnolistaša: Na adresi preduzeća Igora Dodika osnovana nova firma, osnivač rođak porodice
AUTOR: Capital/Faktor
09.05.2024. u 14:12
get url
text
Gorica, Milorad i Igor Dodik
Gorica, Milorad i Igor Dodik
Rođak porodice Dodik Mirko Dobrić, koji je sa Igorom Dodikom vlasnik firme Fruit Eco, osnovao je na adresi tog preduzeća novu firmu Zelena jabuka, navodi portal Capital.
Novoosnovano preduzeće se, kao i Fruit Eco, nalazi na adresi Gornji Podgradci bb, Gradiška s tim da im je djelatnost malo drugačija. Dok se Fruit Eco bavi gajenjem jezgričastog i koštunjavog voća, osnovna djelatnost Zelene jabuke je gajenje bobičastog, orašastog i ostalog voća.
Prema zvaničnim podacima, Zelena jabuka je osnovana krajem aprila, a Dobrić je u ovom preduzeću i vlasnik i direktor.
Igor i Gorica Dodik, sin i kćerka Milorada Dodika, predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS i stranke SNSD, od kraja prošle godine su pod američkim sankcijama, kao i sva njihova preduzeća, i svim preduzećima su ugašeni računi u bankama.
Samim tim, pod sankcijama je i preduzeće Fruit Eco u kojem Dobrić dijeli vlasništvo sa Igorom Dodikom i ugašeni su im svi računi.
Gorica Dodik je nedavno prebacila preduzeće Agro voće na supruga Pavla Ćorovića.
Na sličan je način pokušala riješiti problem restorana Agape, u kojem dijeli vlasništvo sa Ivanom Dodik, suprugom svoga brata. Naime, sin Mirka Dobrića Aleksandar Dobrić osnovao je na adresi tog restorana Agape best. Nedavno je taj naziv promijenjen i preduzeće se zove Best service.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.