bhrt-eurovizija-press-dva-25112015-MZ (7)

Lejla A. Babović za Faktor otkrila detalje o Eurosongu: Deen i Dalal neće pjevati na engleskom jeziku

Premijera u šou programu na BHT1 u drugoj polovini februara. Želja nam je da na predstavljanju pjesme imamo velika imena kao što su Zdravko Čolić ili Goran Bregović

Deen, Dalal Midhat-Talakić i Ana Rucner uveliko pripremaju pjesmu za Eurosong, koja će premijerno biti izvedena u šou programu na BHT1 u drugoj polovini februara. Ovu informaciju za “Faktor” potvrdila je i Lejla A. Babović, šefica delegacije bh. Eurusonga, koja nama je otkrila niz zanimljivih detalja u vezi s televizijskom premijerom kompozicije koja će predstavljati našu zemlju na muzičkom takmičenju u Švedskoj.

Slažemo kockice

– Bit će to veliki povratak BiH na Eurosong nakon četiri godine pauze i svi želimo što bolji plasman u Stockholmu. Trenutno radimo na scenariju za televizijski šou, ali je sve još na idejama. Polako slažemo kockice. Kada je riječ o muzičkim gostima, mogu potvrditi da će to biti Maya Sar, posljednja predstavnica BiH na Eurosongu, 2012. godine. Naravno, želja nam je da na predstavljanju pjesme imamo velika imena kao što su Zdravko Čolić ili Goran Bregović, ali to će zavisiti od datuma šoua i njihovih obaveza – kaže Babović.

Iako je bilo dosta govora da će Deen i Dalal Midhat-Talakić u Švedskoj možda pjevati na engleskom, naša sagovornica otkriva da su ipak donijeli drugačiju odluku.

Dva naziva pjesme

– Pjesma je na jezicima naroda Bosne i Hercegovine, jer mnogo bolje zvuči nego na engleskom jeziku. Tako su odlučili BHRT i naš partner, produkcija „Tempom“. Sve zajedno dogovaramo i planiramo. Imamo i dva radna naziva pjesme, pa neka ostanu tajna još malo – govori Lejla.

Autor i producent pjesme koju će izvesti Deen, Dalal i Ana je Almir Ajanović, a u njenom nastanku je učestvovao i sarajevski reper Jasmin Fazlić Jala kao koautor teksta, te Zuzi Zu.

– Svi oni daju doprinos u ovoj priči. Posebno producent Almir, koji već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj. On uveliko radi na organizaciji promocije pjesama širom Evrope. Već sada je sigurno da ćemo je predstaviti u Skandinaviji, a velika podrška nam je APU mreža, koja okuplja akademike, poduzetnike i umjetnike bh. porijekla u Švedskoj – istakla je Babović.

Neizvjesno snimanje spota

– Još je neizvjesno snimanje spota. Ustvari, jedna opcija je da bude snimljen i montiran od kadrova iz televizijskog šoua, a druga da snimamo pravi spot i prikažemo dio ljepota Bosne i Hercegovine. To će zavisiti od finansija – kaže Lejla A. Babović.

(D. Zeba/Faktor.ba/Foto: M. Zivojević)

Podijeli s prijateljima

Američka istraživanja: 2015. godina najtoplija od početka mjerenja (VIDEO)

Slijedeći članak »

Popularna glumica blista od sreće: Jennifer Aniston izgledom oduševila javnost

Kolumne

 •  

  Otkud hajka na Izetbegovića: Koga u BiH boli istina

  Prije 14 sati

  Piše SEJAD LUČKIN Smiješno i nerazumno mi je 1996. godine zvučala priča jednog od boraca Armije RBiH koji je u  vrijeme zagovaranja podjele certifikata objašnjavao da mu ...

  >
 •  

  Sedam luđačkih košulja u Bošnjaka: Ko smo i kakvi bi trebali biti

  Prije 15 sati

  Piše Mehmed PARGAN Bošnjaci su u povijesti imali mnogo teških perioda koji su određivali put i njihovo trajanje kao autentičnog i autohtonog evropskog naroda. Iako je kroz stoljeća ...

  >
 •  

  STAV – Na udaru transformacija: Mentalna pokleknuća pred udarima “šuhve”

  Prije 17 sati

  Piše: Enes RATKUŠIĆ “Ko sad gori ispod šlema, valjamo se po prašini, / niko od nas pojma nema, da smo davno u mašini, / da smo davno ...

  >
 • Najnovije

  X

  Pratite FAKTOR i na Facebooku!