open-navfaktor-logo
search
Istraga
Adem Šuman, osumnjičen za ubistvo mladića na Otoci, predat Tužilaštvu KS
Adem Šuman (23), osumnjičen da je u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka ubio 19-godišnjeg Farisa Pendeka predat je prije nekoliko trenutaka u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. 
30.01.2024. u 16:22
get url
text

On će biti zadržan 24 sata, a nakon što bude ispitan u toj pravosudnoj instituciji, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o prijedlogu za pritvor. 

Šuman se jučer popodne predao pripadnicima MUP-a KS, a osim njega uhapšene su još dvije osobe zbog sumnje da su mu pomagale nakon počinjenog krivičnog djela.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela istog dana su lišeni slobode E. G. (1987) i M. S. (2000), obojica iz Sarajeva - naveli su jutros iz Uprave policije MUP-a KS.

Njih dvojica su također na zadržavanju u Tužilaštvu KS, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - Devetnaestogodišnji Faris ubijen "na pravdi Boga": S drugovima se vraćao s donera, pucnjavi prethodio sukob u saobraćaju?

Ubistvo, kojem je, prema nezvaničnim informacijama, prethodila svađa u saobraćaju dogodilo se u nedjelju navečer oko 22.35 sati, na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića.

- Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u ulici VII transferzala zatekli putničko motorno vozilo citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom povredom u gornjem dijelu tijela. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u 00.07 sati konstatovali smrt muškarca, za kojeg je utvrđeno da je riječ o F. P. (2005) iz Sarajeva - navodi se u zvaničnoj informaciji MUP-a KS.

Vozaču, 19-godišnjem D. K. i putniku iz vozila E. R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen, dodaje se u policijskom izvještaju.

IMG_20240130_161253.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.