open-navfaktor-logo
search
Upućen prijedlog sudu
Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo 19-godišnjaka na Otoci i njegove saučesnike
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 
31.01.2024. u 15:44
get url
text

VEZANI TEKST - Devetnaestogodišnji Faris ubijen "na pravdi Boga": S drugovima se vraćao s donera, pucnjavi prethodio sukob u saobraćaju?

- Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti. Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću iz istih pritvorskih razloga. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela - navodi se u saopćenju. 

Adem Šuman (23), osumnjičen je da je u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka ubio 19-godišnjeg Farisa Pendeka.

Šuman se dan poslije predao pripadnicima MUP-a KS, a osim njega uhapšeni su Mersim Saljević i Elmedin Gradišić zbog sumnje da su mu pomagali nakon počinjenog krivičnog djela.

Ubistvo, kojem je, prema nezvaničnim informacijama, prethodila svađa u saobraćaju dogodilo se u nedjelju navečer oko 22.35 sati, na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića.

- Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u ulici VII transferzala zatekli putničko motorno vozilo citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom povredom u gornjem dijelu tijela. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u 00.07 sati konstatovali smrt muškarca, za kojeg je utvrđeno da je riječ o F. P. (2005) iz Sarajeva - navodi se u zvaničnoj informaciji MUP-a KS.

Vozaču, 19-godišnjem D. K. i putniku iz vozila E. R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen, dodaje se u policijskom izvještaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.