open-navfaktor-logo
search
Utakmice odluke
Čak 15 fudbalera propušta 32. kolo Premijer lige BiH
AUTOR: Faktor
14.05.2024. u 09:40
get url
text
Utakmice 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igraju se narednog ponedjeljka (20. maj), a tada bismo mogli dobiti i odgovore na preostale nepoznanice kada je u pitanju tabela.
Borac će imati priliku da osigura naslov prvaka, a GOŠK da potvrdi opstanak i "pošalje" Tuzla City u Prvu ligu Federacije BiH.
A utakmice pretposljednjeg kola bh. elite zbog žutih i crvenih kartona propustit će čak 15 fudbalera. Banjalučani će u meč odluke protiv Igmana ući kompletni dok će gostima nedostajati dvojica igrača (Stefan Denković i Edis Buturović).
Dvojica igrača će nedostajati i Veležu (Nermin Haskić, Ante Hrkač) protiv GOŠK-a, dok trener tima iz Gabele neće moći računati na Filipa Račića.
Tuzla City će na gostovanje Zrinjskom bez Huse Karjaševića i Đorđa Ćosića. Stručni štab Željezničara na gostovanju kod Zvijezde 09 neće moći računati na Sulejmana Krpića, a "fenjerašu" će nedostajati Novica Maksimović.
Branko Vrgoč i Marko Galić propustit će gostovanje Posušja kod Sarajeva, dok kod Bordo tima u sastavu neće biti Marka Matanovića. Široki Brijeg će na megdan Slogi bez Mihaela Kuprešaka i Luke Mamića, a za domaće neće nastupiti Fedor Predragović.
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.