open-navfaktor-logo
search
Kriza u Feneru
Hoće li Edin Džeko biti kažnjen pred derbi protiv Bešiktaša?
AUTOR: Faktor
23.04.2024. u 15:18
get url
text
FOTO: Fenerbahče
Fudbaleri Fenerbahčea sinoć su napravili veliki kiks u borbi za šampionsku titulu.
Istanbulski velikan odigrao je samo 2:2 na gostovanju kod Sivasspora, te su sada na četiri boda zaostatka iza gradskog rivala Galatasaraya na pet kola prije kraja sezone.
Meč je obilježio penal za domaće koji je dosuđen u 93. minuti nakon asistencije VAR-a, a kojeg je u gol za konačanih 2:2 pretvorio Rey Manaj.
Uz sporni penal, mediji u Turskoj pišu i o reakciji Edina Džeke u 71. minuti kada je zamijenjen. Dijamant se nije pozdravio sa trenerom Ismailom Kartalom i odmah se zaputio u svlačionicu (pogledajte OVDJE).
Navodi se kako se Džeko vratio na klupu, ali da bi bez obzira na to mogao biti kažnjen...
Već za vikend Fener igra gradski derbi protiv Bešiktaša, a pojedini mediji pišu da bi Dijamant mogao ispasti iz prve ekipe. Ismail Kartal je shvatio da se Džeko naljutio zbog izmjene, te bi ga mogao ostaviti na klupi. Naravno, ukoliko Kartal ostane na klupi Fenerbahčea.
Istanbulski tim u sezonu je ušao sa mnogo ambicija, a na kraju bi mogao ostati bez trofeja. U Kupu su ispali od Ankaragučua, finale Superkupa su prekinuli u 1. minuti, a prošlog četvrtka su se oprostili i od Konferencijske lige (ispali od Olympiakosa). Kada se tome doda da u prvenstvu gube korak za galatom, male su šanse da će Kartal još dugo ostati na klupi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.