open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Neslavan kraj: Zmajevi poveli, pa izgubili od Slovaka, treći vezani poraz Miloševića
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine neslavno su okončali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
19.11.2023. u 22:37
get url
text

{$galerijaFotografija}

Zmajevi su izgubili od Slovačke sa 1:2 i to nakon što su došli u vodstvo u 49. minuti. Ipak, gosti stižu do preokreta i zaslužene pobjede na Bilinom polju, gdje se okupilo oko 2.000 navijača. Savi Miloševiću, selektoru BiH, ovo je treći vezani poraz otkako je sjeo na klupu bh. tima (Portugal 0:5, Luksemburg 1:4, Slovačka 1:2).

Pravu uspavanku gledali smo u prvom poluvremenu. Početno "ispitivanje snaga" trajalo je duže nego inače, pa u prvih 45 minuta bilježimo samo dvije prilike - po jednu sa obje srane.

Sredinom prvog poluvreman pokušao je Suslov, ali je šutirao pored gola. Stidljivo je u dva navrata nakon kornera zaprijetio i Škriniar, ali oba puta je lopta završila visoko preko gola.

S druge strane Zmajevi su jedinu pravu akciju izveli u 41. minuti. Cimirot je dugom loptom izbacio odbranu Slovaka, lopta je došla do Hajradinovića, koji je šutirao sa distance, ali golman Rodak brani njegov pokušaj.

Na otvaranju drugog dijela u razmaku od tri minute vidjeli smo dva gola. Nakon kornera Slovaka, Hamulić je povukao kontru, uposlio Hajradinovića, koji je je pokušao uspoliti Demirovića, ali je Hrosovsky loptu skrenuo u mrežu svoga tima. 

No, slavlje naših navijača nije dugo trajalo, jer smo u 52. minuti primili gol za 1:1. 

Hamulić je izgubio loptu u opasnoj zoni, Hancko je ubacio u kazneni prostor, a Boženik loptu pospremio iza leđa nemoćnog Pirića. 

Dobro smo odgovorili nakon primljenog gola, imali dvije prilike preko Demirovića i Hamulića, ali promjene rezultata nije bilo. 

A onda smo u 63. minuti ostali sa igračem manje. Drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Renato Gojković. 

Sa igračem manje izdržali smo samo osam minuta. Prvo je Pirić skinuo jedan zicer, ali u nastavku akcije, nakon kornera, nije nam bilo spasa. Šatka je ostao sam na drugoj stativi, te mu nije bilo teško da loptu pospremi u mrežu. 

Do kraja meča smo pokušali sa igračem manje stići do izjednačenja, ali su gosti bez većih problema sačuvali svoj gol. 

Standings provided by Sofascore
IMG_20231119_211314.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.