open-navfaktor-logo
search
Mnogo spornih detalja
Njegomirović se "udomaćio" u Banjoj Luci: Sudija predodređen za mečeve Borca
Od ukupno 13 premijerligaških mečeva koje je vodio u aktuelnoj takmičarskoj godini, Njegomirović je na susrete Borca delegiran osam puta
AUTOR: S. S.
21.05.2024. u 12:26
get url
text
FOTO: Dejan Rakita/Pixsell
Brojni repovi ostali su poslije 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je Borac osigurao titulu državnog prvaka.
Borac je u golijadi u Banjoj Luci savladao Igman sa 4:3 i kolo prije kraja podigao šampionski pehar.
O utakmici u gradu na Vrbasu mnogo se govori, a sportskoj javnosti u BiH nisu promakle odluke koje su donosili glavni arbitar Aleksandar Njegomirović i njegovi saradnici, pogotovo u drugom poluvremenu.
Kod vodstva Igmana rezultatom 2:1 dosuđen je diskutabilni penal za domaće, a Borac je sa 11 metara poravnao rezultat.
Potom je kod rezultata 3:3 poništen pogodak Ramića zbog navodnog ofsajda, iako je djelovalo da napadač Igmana nije bio iza leđa odbrane Borca.
Potom je Kvržić pogodio za pobjedu Borca, izgledalo je da je bivši reprezentativac BiH u nedozvoljenoj poziciji, ali ovoga puta zastavica pomoćnog sudije ostala je spuštena.
U sezoni koja je na izmaku kao da je predodređeno da sudija Njegomirović dijeli pravdu na utakmicama Borca. Od ukupno 13 premijerligaških mečeva koje je vodio u aktuelnoj takmičarskoj godini, Njegomirović je na susrete Borca delegiran osam puta.
Kada je ovaj 43-godišnjak bio na centru Borac je izgubio od Želje na Grbavici, zatim pobijedio Slogu, Velež, Široki, Želju, Tuzla City  u Banjoj Luci, remizirao sa Veležom u Vrapčićima i na kraju savladao Igman pred domaćim navijačima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.