open-navfaktor-logo
search
Prestižni turnir
Članovi BJJ Arene u Abu Dhabiju osvojili četiri medalje
AUTOR: Faktor
13.05.2024. u 13:53
get url
text
Članovi sarajevske BJJ Arene imali su zapažen nastup na prestižnom turniru u Abu Dhabiju, gdje su osvojili jednu zlatnu, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju.
Naš najbolji profesionalni borac u brazilskoj jiu-jitsi (BJJ) Almir Kapić u veoma jakoj konkurenciji osvojio je bronzanu medalju. Zlatom se u omladinskoj kategoriji okitio Muhamed Kapić, a srebrene medalje su osvojili Ahmed Fetić i Jakub Softić.
- Samo učešće na grand slamu turniru pod organizacijom Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro (AJP) veliki je uspjeh. To je drugi po jačini turnir koji se organizuje u Abu Dhabiju odmah iza svjetskog prvenstva.
Više smo nego zadovoljni što se u Sarajevo vraćamo sa četiri medalje - ističe Almir Kapić koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.
Brazilska jiu-jitsa (BJJ) je parteraška borilačka vještina i jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane. Osim profesionalaca, dosta je onih koji se odlučuju za rekreativne treninge, a zanimljivo je da BJJ vole i žene. BJJ je inače namijenjena za sve uzraste i trenira se za najbolju samoodbranu od mogućih napada.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.