open-navfaktor-logo
search
Sjedeća odbojka
Fantomi se spremaju u Jablanici: U Poreču žele sedmu titulu prvaka Evrope
AUTOR: Faktor
19.04.2024. u 09:27
get url
text
Fantomi u Jablanici imaju sjajne uvjete
Fantomi u Jablanici imaju sjajne uvjete
FOTO: OKI Fantomi
Odbojkaški klub invalida Fantomi, aktualni prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, počeli su s pripremama pred odlazak na Kup šampiona koji će se od 26. do 28. aprila održati u hrvatskom gradu Poreču.
Fantomi su otišli na pripreme u Jablanicu, gdje se uz dva treninga dnevno ozbiljno spremaju za odbranu titule evropskog prvaka, saopćeno je iz sarajevskog kluba.
Ismet Godinjak, predsjednik Fantoma, te reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, kaže kako imaju odlične uvjete za pripreme, te da su svi igrači zdravi.
- Idemo na odbranu titule, sedme po redu. Svjesni smo kvalitete ovog takmičenja, ali odlučni smo da odbranimo titulu, jer se samo prvo mjesto računa, a ostala ne - kaže Godinjak.
U sklopu proljetnog dijela prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, Fantomi su zabilježili sve pobjede, te se nadaju da će odbraniti i titulu prvaka BiH.
- Očekuju nas teške utakmice, ali navikli smo na to. Važno je da je atmosfera u ekipi odlična, kao i uvjeti za treniranje, jer ne želimo ništa prepustiti slučaju - navodi Mirzet Duran, kapiten Fantoma i reprezentativac BiH.
Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu nastupit će šest ekipa, među kojima je i gradski rival Fantoma, SDI Spid.
Pored njih, na turniru učestvuju ekipe iz Hrvatske, Italije, Poljske i Srbije.
OKI Fantomi prošle godine odbranili su evropsko zlato u njemačkom Dresdenu, te šesti put postali prvaci Starog kontineta.
Nakon povratka iz Poreča, Fantome očekuje organizacija i Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2024", gdje će također braniti prvo mjesto.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.