open-navfaktor-logo
search
Okupljanje u Tuzli
Doborac i Burić pred baraž s Portugalom: Ova reprezentacija zaslužuje da igra na Svjetskom prvenstvu
AUTOR: J. B.
06.05.2024. u 13:15
get url
text
Doborac i Burić
Doborac i Burić
FOTO: J. Bojić
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Doborac rekao je, da iako Portugal važi za favorita, naši rukometaši imaju kvalitet da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine održava u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.
- Vjerujem da su naši igrači svjesni odgovornosti. Ako gledamo posljednje rezultate, Portugal je favorit, ali imamo i mi svoje adute, iako nemamo previše vremena da sve posložimo. Dat ćemo sve od sebe svih 120 minuta i neće im biti lako s nama. Imamo igrače koji se mogu adaptirati na uvjete. Odbrana i voljni momenat su ključni i ne traže veliku pripremu - rekao je Doborac.
Podsjećamo, rukometaši Bosne i Hercegovine u baražu za Svjetsko prvenstvo odmjerit će snage s reprezentacijom Portugala. Prva utakmica igra se 9. maja u Porugalu, a revanš je 12. maja u 17 sati u SKPC-u Mejdan u Tuzli, gdje se naša reprezentacija okuplja i priprema.
Selektor je na okupljanje pozvao 21 igrača, trojica se nisu mogla odazvati, pa su pozvane zamjene, tako da je kompletan tim na raspolaganju.
- Povoljan rezultat je pobjeda u Portugalu. Težim da svako od igrača da svoj maksimum. Moja je želja da igramo brže i mislim da ćemo pokazati da je naša vizija ka ofanzivnoj tranziciji - rekao je selektor Doborac.
FOTO: J. Bojić
Reprezentativci BiH u Portugal putuju u srijedu, a povratak u našu zemlju planiran je u petak, 10. maja.
Golman naše reprezentacije Benjamin Burić kaže da su se promjene u reprezentaciji i dolazak novog selektora desile s razlogom, jer ono što su igrači prikazali u januaru na Evropskom prvenstvu nije bilo dobro.
- Čekaju nas dvije utakmice, tu je četiri-pet novih igrača i to me raduje. Već od sutra počinjemo rad na taktici. Baraž je uvijek opasan po favorite. Mi imamo nove igrače i Portugal nas neće lako skenirati. Sretan sam jer se vidi nova vizija u reprezentaciji, imamo brže igrače, pa očekujem i bržu igru što je nešto što dugo čekamo - kaže Burić.
On je istakao da igrači moraju vjerovati u pobjedu u dvomeču, a stariji i iskusniji igrači iz reprezentacije imaju zadatak da tu vjeru prenesu na mlađe.
- Zaslužujemo da igramo Svjetsko prvenstvo - zaključio je Burić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.