open-navfaktor-logo
search
Žestoke kritike
Bajrović i Suljagić o Bećirovićevom nedolasku na sjednicu: "Kad god je stani-pani, Denis pani"
Nekadašnje kolege iz SDP-a žestoko kritikovale Denisa Bećirovića zbog nedolaska na sjednicu Parlamenta BiH, čime je mogao omogućiti Miloradu Dodiku, kako kažu, da smijeni Dragana Mektića
05.09.2018. u 11:34
get url
text
Denis Bećirović

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije smijenjen sa te pozicije, uprkos inicijativi SNSD-a i DNS-a. Uoči same sjednice su se zastupnici bavili kalkulacijama o tome koliko je glasova potrebno za Mektićevu smjenu, odnosno ostanak na poziciji ministra sigurnosti.

Iako je situacija uoči sjednice bila poprilično napeta, te je svaki glas zastupnika procijenjen kao veoma bitan, pojedini nisu dijelili to mišljenje ili su čak željeli izaći u susret inicijativi Milorada Dodika i njegovog SNSD-a. Jedan od njih je zastupnik SDP-a Denis Bećirović, koji u utorak nije osjetio potrebu da se pojavi na svom radnom mjestu.

Taj njegov potez su prokomentirali Reuf Bajrović i Emir Suljagić, nekadašnje Bećirovićeve kolege iz SDP-a.

- Danas Denis Bećirović nije došao na sjednicu Parlamenta BiH i time je povećao šanse da SNSD-HDZ da smijene Dragana Mektića. Izgleda se veliki patriota i branitelj Bosne razbolio. Ovako je isto glasao za Zakon o prebivalištu. Izaberite riječ od sramota do izdaja da ovo opišete – napisao je Bajrović na svom Twitter profilu.

Njegov stav je podržao i podijelio Emir Suljagić.

- Tako je to sa Denisom Bećirovićem: kad god je stani-pani, Denis pani – dodao je Suljagić.

Suljagić je, podsjećanja radi, svojevremeno optužio Denisa Bećirovića, nazivajući ga "Dodikovom cukicom", za izdaju povratnika u entitetu RS jer je, u zamjenu za ostanak na poziciji u Kolegiju Zastupničkog doma, podržao Dodikov Zakon o prebivalištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.