open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Bihaćko Jedinstvo želi lidersku poziciju
U dosadašnjem dijelu takmičenja Bišćani su osvojili 12 bodova, uz četiri pobjede i jedan poraz
14.09.2018. u 15:04
get url
text
Vlado Jagodić, NK Jedinstvo


U Prvoj ligi FBiH u vikendu koji je pred nama igraju se mečevi šestog kola. Bihaćko Jedinstvo koje dijeli prvom mjesto sa Orašjem ugostit će Rudar iz Kaknja.

- Zbog kadrovskih problema, u nekoliko posljednjih utakmica nismo igrali na željenom nivou, ali smo pobjeđivali. Nismo kompletni ni pred ogled s Rudarom, međutim razmišljamo samo o osvajanju tri boda. Uz podršku naših navijača, nastojat ćemo sutra preuzeti lidersku poziciju na tabeli Prve lige FBiH - istakao je šef stručnog štaba NK Jedinstvo Vlado Jagodić u najavi utakmice šestog kola Prve lige FBiH s Rudarom iz Kaknja.

U dosadašnjem dijelu takmičenja Bišćani su osvojili 12 bodova, uz četiri pobjede i jedan poraz. Sutrašnji rival je do sada skupio pet bodova manje.

- Naša defanzivna linija je u četiri utakmice sačuvala vlastitu mrežu. Nažalost, bilo je dosta oscilacija kod igrača u veznom redu, a ni napadači još nisu na svom maksimumu. Protiv Rudara očekujem upravo njihovo maksimalno zalaganje, jer Rovčanin, Galin, Samardžić, Jašarević i Zečević sigurno posjeduju zavidnu kvalitetu - dodao je Jagodić.

Jedan od članova navalnog reda Damir Rovčanin potvrdio je kako su u svlačionici svi zadovoljniji rezultatima, nego igrama u posljednjim mečevima.

- Znamo da možemo mnogo više, od ovoga što smo pokazali do sada. Ipak, s obzirom na to da smo trenutno na diobi prvog mjesta, nemamo razloga da ne budemo optimistični. Igrat ćemo sve bolje, a nadam se da ćemo to već demonstrirati protiv naših sportskih prijatelja iz Kaknja. Respektujemo ekipu Rudara, no učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Bihaću - rekao je Rovčanin.

Duel šestog kola Prve lige Federacije BiH između Jedinstva i kakanjskog Rudara igra se sutra na stadionu "Podno borića" od 16.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.