open-navfaktor-logo
search
Priznao krivnju
Dileru godina zatvora za preprodaju kokaina i marihuane
Preprodavo drogu na području BiH i Evropske unije 
21.09.2018. u 11:26
get url
text

Srećko Ponjević, 32- godišnjak iz Jajca, koji je uhapšen u policijskoj akciji "Postman" koja je provedena 2016. godine, sklopio je sporazum o priznanju krivnje sa Tužilaštvom BiH koje ga tereti za preprodaju narkotika.

Sporazumom, Ponjević je prihvatio da mu se izrekne zatvorska kazna u trajanju od godinu dana za krivična djela koja mu se stavljaju na teret, a oudzet će mu se i nezakonita imovinska koristi u iznosu od oko 6.700 KM, kao i predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela, među kojima je i nekoliko mobitela.

- Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela. Potpisivanjem sporazuma, optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu temeljem sporazuma izrekne Sud BiH.  Sporazum je proslijeđen Sudu BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Ponjević je uhapšen, a kasnije i optužen zbog pripadnosti kriminalnoj grupi Jusufa Avdića koja je od marta do maja 2016. godine krijumčarila drogu na području BiH i zemalja Evropske unije.

Policija je tokom akcije "Postman" pretresla 11 lokacija u BiH i dvije u Austriji gdje su pronašli i oduzeli više od kilogram kokaina, veću količinu skanka, te druge predmete za preprodaju opijata. Prema procjenama vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu je oko 100.000 eura.

U Tužilaštvu BiH tada su rekli da je, osim droge, oduzeta i veća suma novca te nekoliko automobila i motocikala za koje se sumnja da potiču od preprodaje droge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.