open-navfaktor-logo
search
Rusija
Erdogan i Putin se sastali u Sočiju
Putin je u Predsjedničkoj rezidenciji u Sočiju primio Erdogana koji mu se zahvalio na gostoprimstvu i dodao kako je zadovoljan da ima čestu priliku da razgovara s njim
Jasmin Bojić
17.09.2018. u 16:01
get url
text

Predsjednici Turske i Rusije Recep Tayyip Erdogan i Vladimir Putin sastali su se danas u Sočiju gdje će razmatrati bilateralne odnose te situaciju u regionu, prvenstveno u ratom zahvaćenoj Siriji.

Erdogan je danas uoči sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Sočiju izjavio da razmjena ideja o političkim, vojnim i ekonomskim pitanjima međusobno jača obje strane, javlja Anadolu Agency (AA).

Putin je u Predsjedničkoj rezidenciji u Sočiju primio Erdogana koji mu se zahvalio na gostoprimstvu i dodao kako je zadovoljan da ima čestu priliku da razgovara s njim.

-Naša saradnja posebno na regionalnim pitanjima daje drugačiju nadu cijeloj regiji. Uvjeren sam da su danas oči cijelog svijeta uperene ka Sočiju. Uvjeren sam da će i ishod ovog sastanka donijeti novu nadu regiji - kazao je Erdogan.

Lideri Turske i Rusije sastanak su nastavili iza zatvorenih vrata.

Putin je danas uoči sastanka s predsjednikom Turske Erdoganom u Sočiju izjavio kako će zajednički tražiti rješenja za komplikovana pitanja, javlja Anadolu Agency (AA).

-Mnogo je tema o kojima ćemo razgovarati. Neka od pitanja su komplikovana. Sve ćemo ih razmatrati i tražiti put do rješenja - kazao je Putin.

Putin je kazao da je u stalnom kontaktu s turskim kolegom Erdoganom, a da su se u Sočiju sastajali i prošle godine.

-Naši bilateralni odnosi se razvijaju u pozitivnom smjeru. Trgovinska razmjena raste visokim tempom. Razvijamo odnose i s aspekta regionalne sigurnosti - zaključio je ruski predsjednik Putin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.