Download-ujte našu aplikaciju

08:37 / 18.04.17

Esma Redžepova imovinu ostavila državi, rodbina najavila tužbu

Tri dana nakon što je otvoren testament legendarne pjevačice Esme Redžepove Teodosievski, po kom je cjelokupnu imovinu ostavila Makedoniji, porodica pokojne kraljice romske muzike najavila je tužbu.

Redžepova: Brojna rodbina traži nasljeđe po krvnom srodstvu
Redžepova: Brojna rodbina traži nasljeđe po krvnom srodstvu

Kako pišu makedonski portali, bliski rođaci pokojne pjevačice sumnjaju u autentičnost testamenta, zbog čeka su najavili tužbu. Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, koji živi u Njemačkoj, potvrdio je za makedonske medije, da će porodica tražiti svoja prava. I Esmin menadžerski tim, Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov, potvrdili su da postoje problemi između porodice i humanitarnog udruženja oko njenog nasljeđa.

S druge strane, Vaska Jankovska, bliska prijateljica pokojne pjevačice, izrazila je sumnju u autentičnost testamenta u nedavnoj izjavi za makedonske medije.

- Bila sam veoma bliska sa Esmom, zbog čega smatram kako imam pravo da reagiram. Esma ima mnogo unuka od sestara i braće, kojima je cijeli život pomagala i brinula o njima. Oni su unajmili advokate i bore se za svoja prava. Kao njenim bliskim krvnim srodnicima, mislim da njima pripada kuća i ne vjerujem da Esma sve poklanja državi. A što se tiče autorskih prava, mogu slobodno reći da ih zaslužuje i Simeon Atanasov, koji je bio kraj Esme tokom njenih koncerata i nastupa. Stalno sam bila uz nju i znam da ne bi napustila svoju porodicu. Ako neko misli da je ono što ja govorim neistina, mogu da odem na sud i kažem mnoge stvari, jer znam dosta o Esmi - rekla je Vaska.