open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
Fazlić: SDA je jača odlaskom nekih ljudi
Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona danas je na Trgu slobode zvanično počeo kampanju za Opće izbore. Najavili su, prije svega, korektnu kampanju u interesu građana koja neće poremetiti međuljudske odnose.
07.09.2018. u 14:03
get url
text

Kantonalni odbor SDA TK na predstojećim izborima imat će 77 kandidata na svim nivoima vlasti, od državnog do kantonalnog.

- Nakon svega što se dešavalo SDA je izuzetno jaka, čak bih rekao i jača odlaskom nekih ljudi. Na ovim izborima, na osnovu procjena i sugestija građana, očekujemo pobjedu. Naš osnovni program je borba za BiH, državu ravnopravnih naroda i građana i u kojoj ćemo se svi osjećati ravnopravni - rekao je Amir Fazlić, predsjednik povjereništva Kantonalnog odbora SDA Tuzla.

{$galerijaFotografija}

Na čelu Izbornog štaba SDA u TK je bivši kantonalni premijer Bego Gutić, koji se tokom obraćanja osvrnuo i na rezultate vlade kojoj je bio na čelu.

- Želimo voditi pozitivnu kampanju, jer mi to možemo sebi dozvoliti, prije svega, zbog rezultata našeg rada. Pokazali smo u protekle četiri godine, na svim nivoima, da smo sposobni voditi državu naprijed. Iza nas su rezultati i u TK, koje je postigla naša vlada koja je u februaru na jedan nedemokratski način smijenjena. Raduje me da Vlada TK koja sada radi nastavlja kontinuitet politike SDA, što pokazuje naš pravi put. Oni moraju objasniti kašnjenje kreditne linije za privredu, rekonstrukcije aerodroma i regionalnih cesta te zašto su odustali od arbitraže za GIKIL... - rekao je, između ostalog, Gutić istakavši da je ovo kanton sa najviše novih radnih mjesta.

On je pozvao političke protivnike da vode pozitivnu kampanju, koja će se zasnivati na realnim obećanjima i da se narednih mjesec dana utroši korist građana.

U ime Asocijacije žena KOSDA TK prisutnima se obratila Advija Čaušević, koja je istakla da zemlja ne traži gospodara nego slugu.

- Pozivam birače da daju podršku ženama, da zajedno sudjelujemo u procesu odlučivanja. SDA je trajna kategorija, kao i država BiH, stoga budimo ono što jesmo, snaga naroda - poručila je Advija Čaušević.

U ime Asocijacije mladih KOSDA TK obratio se Hasan Bešić, koji je istakao da su na listi SDA obrazovani mladi ljudi, koji su prepoznali važnost predstojećih izbora.

- Mi smo nova snaga najjače stranke u BiH, koja neće podleći podjelama i pritiscima - istakao je Bešić.

 

KOSDA TK početak kampanje
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.