open-navfaktor-logo
search
Istanbul
Hotel za mačke pruža i usluge rehabilitacije
Hotel za mačke čiji vlasnici svoje ljubimce ne mogu povesti na odmor, otvoren u istanbulskom kvartu Altunizade, pruža i usluge rehabilitacije ovih životinja
05.08.2018. u 05:17
get url
text

Hotel kapaciteta 30 mačaka, koji je otvoren 2012. godine, ujutro organizira doručak, a zatim mačke budu ostavljene u prostorima za igru. Cijeli kompleks maksimalno je prilagođen životinjama kako bi tu uživale tokom boravka.

U Lucky Cat Houseu radi i Leyla Poyraz koja je kazala kako nastoje pružiti najbolje usluge za mačke, a na ideju o pokretanju hotela za mačke došli su sasvim slučajno.

"Nakon što smo zakupili prostor, razmišljali smo kako ga iskoristiti. Ideja se pojavila kada se ukazala potreba za smještajem naše četiri mačke. Tako je hobi prerastao u posao", pojasnila je Poyraz.

Dodala je kako vlasnici nerijetko imaju problem gdje ostaviti ljubimce kada nisu kući.

Poyraz je istakla kako nastoje kvalitet pružanja usluga držati na visokom nivou i samim tim primati manji broj klijenata.

"Veoma je važno da nam vlasnici mačaka vjeruju. Želimo da dođu i posjete nas. Nije dovoljno samo nazvati i dobiti informacije. Kada dođu, mogu vidjeti prostor i možemo im adekvatnije odgovoriti na pitanja”, rekla je Poyraz, koja je dodala kako usluge hotela za svoje ljubimce naročito koriste strani državljani.

Istovremeno, mačke u hotelu mogu prolaziti i kroz proces oporavka i prilagodbe ponašanja.

"Naše rehabilitacione usluge prevazišle su usluge hotela. Jedan klijent je kazao kako se mačka koja je grebala i bila nestašna, potpuno promijenila nakon boravka ovdje, da je postala umiljata i prilagodila se kući. To nas je veoma usrećilo“, dodala je Poyraz.

Naglasila je kako im nije cilj brinuti se o mački 10-15 dana, nego unijeti i pozitivnost, ljubav i pažnju.

Busra Caliskan (25) koja radi kao psiholog u jednoj kompaniji, postala je vlasnica dviju mačaka.

Dodala je kako je imala veliki problem zbog nedostatka prostora na kojem bi mogla ostaviti svoje ljubimce prilikom odlaska na putovanja i seminare van grada.

“Mačke je veoma teško ostaviti. Trudim se ne ostavljati ih same u kući kada odlazim na putovanja. Osjećam kao da dio mene ostaje s njima”, dodala je.

Dok se sprema za novi put, odlučila je ispitati da li je pomenuti hotel pravi izbor za njene ljubimce.

”Kada sam došla, mislila sam da će se ovo negativno odraziti na njih, ali onda sam promijenila mišljenje kada sam vidjela prostorije. Ne mislim da su nesretne. Dobri su i higijenski uslovi. Lakše mi je sad", dodala je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.