Download-ujte našu aplikaciju

16:40 / 19.06.17

Incident u Odžaku: Komšiji došao pred kuću, pa "dobio" sjekirom po glavi

Tridesetsedmogodišnji D. P. iz Odžaka lakše je povrijeđen u incidentu koji se sinoć dogodio pred jednom porodičnom kućom u Odžaku. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Slučaj je Policijskoj stanici Odžak prijavljen nešto prije 21 sat, a u prijavi policiji navedeno je da se dogodio fizički obračun u kojem su korišteni sjekira i nož. 

Kako saznajemo, D. P. je sa nožem u ruci, iz još nepoznatih razloga, došao pred kuću 53-godišnjeg M. Z. Iako još nisu poznate sve okolnosti pod kojim se obračun desio, nezvanično smo saznali da je u jednom trenutku vlasnik kuće uzeo sjekiru i najvjerovanije tupim dijelom udario "gosta".

D. P. je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Odžaku, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć. Ljekari su mu konstatirali lakše tjelesne povrede, ali su ostavili i mogućnost da one pređu u teže.   

- O svemu je upoznat dežurni istražitelj krim-policije PU Odžak i nadležni inspektor Sektora krim-policije MUP-a koji će na osnovu težine povreda sudionika protiv njih poduzeti zakonom predviđene mjere - kazali su nam iz MUP-a Posavskog kantona.

Odmah nakon prijave, policija je izašla na mjesto događaja i obavila uviđaj, te se istražuje koji su motivi incidenta.