Download-ujte našu aplikaciju

22:38 / 12.07.17

Je li moguće: Đoković razmišlja da odmori od tenisa?

Trostruki pobjednik Wimbledona, a trenutno četvrti teniser svijeta Srbijanac Novak Đoković (30) izjavio je kako bi mogao uzeti dužu pauzu nakon što je danas Čehu Tomašu Berdychu predao meč četvrtfinala Wimbledona zbog povrede lakta.

Ima li Nole i drugih problema osim onih sa povredama?
Ima li Nole i drugih problema osim onih sa povredama?

- Nije u pitanju rame, kao što su neki pisali, već lakat koji me muči više od godinu i pol dana. Pokušao sam se dovesti u stanje za igru, prije meča sam proveo dva i pol sata na tretmanu, ali nije pomoglo. Pola sata sam igrao s nepodnošljivim bolovima - rekao je Đoković koji je najavio kako će u razgovoru s doktorima kako bi se pronašlo dugoročno rješenje.

VEZANA VIJEST: Wimbledon: Đoković predao Berdychu, Federer svladao Raonića

- To što sam igrao dan za danom nikako mi nije pomoglo, ali to je situacija koju sam morao prihvatiti. Svakom sportisti je teško predati, pogotovo kada dobro igra, a ja sam igrao najbolje u posljednjih 10 mjeseci. Jasno je da ću morati mijenjati raspored turnira, a još ne znam hoću li morati na operaciju. Odavno nisam osjetio ovakvu bol, što više igram, to je gore. Razmišljam i o dužoj pauzi - poručio je Đoković.