Download-ujte našu aplikaciju

15:50 / 11.05.17

Juneći rolat napunjen sirom, maslinama, inćunima

Kako god pripremili juneći rolat, on je uvijek poslastica. Ali je s vremena na vrijeme dobro isprobati nešto novo, spojiti nespojive okuse i obogatiti svoj kućni meni.

Spremljen na bilo koji način veoma je slastan
Spremljen na bilo koji način veoma je slastan

Sastojci:

750 g juneće potrbušine so, biber, šest češnjeva bijelog luka, tri kašike origana, tri lista kadulje, 165 g maslina punjenih inćunima, 180 g sira, 45 g prezle, kašika vinskog octa i tri kašike maslinova ulja. Priprema:

Meso razrežite po dužini, ali ne do kraja, pa ga otvorite poput knjige. Batom za meso istucite ga dok ne postane podjednake debljine. Posolite ga i pobiberite. U zdjeli pomiješajte protisnuti bijeli luk, narezanu kadulju, origano, naribani sir, prezlu, ocat, dvije kašike ulja i masline. Smjesu namažite na meso pa pažljivo zarolajte. Svežite ga kuhinjskim koncem i na tavi, na kašici ulja, popecite sa svih strana. Zatim ga prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 35 minuta na 150°C. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa poslužite.