open-navfaktor-logo
search
Donacija u Sarajevu
Kako je supruga nagovorila Kasima da pokloni 100 hiljada KM za kontejnere
Kasimova supruga primijetila kako su sarajevski stanovi čisti, a ulice prljave i to ga je ponukalo na neobičnu donaciju
13.11.2018. u 12:55
get url
text
Kasim Čustović

Općina Novo Sarajevo danas je dobila nesvakidašnju donaciju, 100 hiljada maraka za kupovinu kontejnera. 

Na ovaj nesvakidašnji poklon odlučio se Kasim Čustović, Sarajlija koji godinama živi u Švicarskoj i tamo radi kao oftalmolog. 

Zašto se odlučio da svom gradu donira baš kontejnere, Čusotvić je nedavno pojasnio za TV Hajat. 

Kako je pojasnio, ideju za to dala mu je njegova supruga, koja je rodom iz Švicarske. Kada su šetali Sarajevom, ona je primijetila mnogo smeća na ulicama i oko kontejnera.  

- Kada bi se pravilo poređenje čistoće unutar sarajevskih stanova i kuća i ulica, ja sam uvjerena da bi Sarajevo bilo najčišći grad u Evropi, kazala mi.  Mene je iznenadilo njeno opažanje, ali kada sam razmislio, bila je potpuno upravu. Narod u BiH vodi računa o čistoći, ali nema osjećaja za ono što je zajedničko - smatra Kasim Čustović.

Čustović danas nije mogao prisustvovati svečanosti primpredaje kontejnera javnom preduzeću Rad, a njegov izaslanik Hajrudin Pepeljak kazao je da Čustović svojom donacijom od koje je kupljeno 76 kontejnera pokazao "kako se treba boriti za svoju zajednicu i okolinu".

{$galerijaFotografija}

- Treba od malih nogu kod djece razvijati svijest da vode računa o čistoći grada - poručio je Čustović, preko svog izaslanika.

Donacija Čustovića kontejneri 13.11.2018
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.