open-navfaktor-logo
search
Istraživanje
Koliko je veza potrebno imati prije braka
Prema istraživanju Univerziteta Indiana u Sjedinjenim Američkim Državama potrebno je dvanaest neozbiljnih veza da biste shvatili šta stvarno želite
29.10.2018. u 14:36
get url
text

Ako još niste uplovili u bračnu luku i brinete se koliko ćete još "žaba" morati da poljubite prije nego što upoznate princa, možda vam utjehu donese ova vijest.

Prema istraživanju Univerziteta Indiana u Sjedinjenim Američkim Državama potrebno je dvanaest neozbiljnih veza da biste shvatili šta stvarno želite.

Peter Todd, profesor informatičkih i kongitivnih nauka na Univerzitetu Indiana, tvrdi da bi ljudi trebalo, u idealnoj situaciji, da imaju baš toliko ljubavnih priča. Poslije te historije upoznat će sebe i svoje potrebe, shvatiti kakvog partnera žele i privući baš onog po njihovoj mjeri. Neće više lutati i “lijepiti” se za pogrešne.

- Poslije 12 vezica, sigurno ćete biti spremni za pravu, trinaestu - kaže Todd.

Moći ćete da prepoznate da li je neko stvarno za vas i da mu se onda posvetite istinski. Sa sigurnošću ćete znati šta zaista očekujete od partnera i razborito ćete postavljati standarde u odnosu. Možda zvuči previše matematički, ali ta brojka se pokazala kao dobar parametar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.