open-navfaktor-logo
search
Obradujte porodicu
Kremaste i sočne lazanje s mljevenom piletinom
Kremaste i sočne lazanje s pilećim mesom za pravi gastronomski užitak
22.09.2018. u 21:39
get url
text
Lazanje

Malo drugačije lazanje od onih na koje ste navikli, ali isprobajte, nećete se pokajati! 

Uglavnom, preferiramo juneće meso kada su u pitanju lazanje, ali smo odlučili dati priliku i piletini. Četveročlana porodica može uživati u ovim jednostavnim lazanjama.

Potrebno vam je: kore za lazanje,  maslinovo ulje, mrkva, luk, celer,sjeckani peršun, 500g mljevenog pilećeg mesa, 60 g pileće šunke, so, biber, ruzmarin, 2 dl bijelog vina, kašika brašna,  2 dl pasiranog paradajza, 100 g ribanog sira

Priprema: 

Kratko skuhajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju. 
Nasjeckajte mrkvu, luk i celer pa ih prepržite na ulju. Dodajte šunku i meso.
Kad meso posivi dodajte začine, vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. 
Sos od paradajza i brašno skuhajte sa strane. Slažite lazanje tako da prvo stavite kore pa nadjev. Sve prelijte paradajzom, pospite sirom i pecite pola sata na 200 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.