open-navfaktor-logo
search
Mostar Open
Međunarodno karate takmičenje u Mostaru okupilo 500 takmičara
Takmičari svih uzrasnih kategorija, od djece do seniora, takmiče se u katama i borbama na ovom međunarodnom turniru
11.11.2018. u 12:38
get url
text

{$galerijaFotografija}

Međunarodno karate takmičenje pod nazivom “1. Mostar Open 2018” koji se u organizaciji Karate kluba "Bjelopoljac" Mostar održava u Univerzitetsko sportsko rekreativnom centru (USRC) "Midhat Hujdur Hujka", potvrdio je masovnost, ali i kvalitet ovog sporta kako u našoj zemlji, tako i regiji.

Takmičari svih uzrasnih kategorija, od djece do seniora, takmiče se u katama i borbama na ovom međunarodnom turniru, nastojeći izboriti što bolji plasman.

- Učešće je uzelo 500 takmičara iz 35 kluba koji dolaze iz BiH, Republike Hrvatske i Crne Gore- kazao je Adnan Zukić, trener KK "Bjelopoljac", te jedan od organizatora.

Dva mjeseca su naporno radili da bi zadovoljili sve potrebe i očekivanja takmičara, trenera ali i gledaoca.

Zbog državnog takmičenja, planirani datum održavanja su morali pomjeriti sedmicu ranije, kako se ne bi poklopilo i ujedno kako bi ovo takmičenje bilo test takmičarima, za predstojeće državno takmičenje.

Učesnici turnira tvrde da je karate u državi, ali i regiji, sport koji posljednjih godina privlači veliki broj djece, posebno školskog uzrasta. A onda se to nastavi sa prvim uspjesima koji ih vode ka značajnim evropskim i svjetskim takmičenjima.

Nakon intoniranja himne, prisutnim se obratio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Edin Mušić proglasivši takmičenje službeno otvorenim.

Mušić je tom prilikom čestitao organizatorima na izuzetno dobroj organizaciji, trenerima na zalaganju u ovaj sport, a takmičarima zaželio puno uspjeha.

Također, svima koji su došli iz drugih zemalja zaželio je ugodan boravak u Mostaru.

Organizator mu je uručio zahvalnicu za nesebičan doprinos i zalaganje za ovaj sport.

Organizator takmičenja, KK "Bjelopoljac" broji oko 60 članova i aktivni su učenici državnih i regionalnih takmičenja. S prošlogodišnjeg turnira u Sarajevu, u grad na Neretvi su se vratili okićeni peharom za najuspješniji klub.

1. Mostar Open 2018. - takmičenje u karateu 11.11.2018.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.