navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bolna tema

Michelle Obama otvoreno progovorila o pobačaju koji je imala

Mislim da je važno razgovarati s mladim majkama o činjenici da se pobačaj događa i da je biološki sat stvaran, rekla je Michelle Obama

Objavljeno: 09.11.2018. u 16:51
get url
text

Michelle Obama za vrijeme svog gostovanja u američkoj emisiji "Good Morning America" progovorila je o vrlo bolnoj temi za sve žene. Progovorila je o spontanom pobačaju koji je imala prije 20 godina, te kako je kasnije pomoću in vitro oplodnje začela svoje dvije kćeri, danas 20-godišnju Maliju i 17-godišnju Sashu.

U emisiji je 54-godišnja Michelle rekla kako se osjećala izgubljeno i samo je imala osjećaj da je doživjela poraz jer nije znala koliko žena je zapravo imalo pobačaj jer se o tome vrlo malo pričalo. Nakon tog bolnog iskustva, sa suprugom, bivšim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, Barackom Obamom odlučila se za medicinski potpomognutu oplodnju nakon koje su dobili svoje dvije kćeri.

- Sjedimo u vlastitoj boli misleći koliko smo slomljeni. To je jedan od razloga zašto mislim da je važno razgovarati s mladim majkama o činjenici da se pobačaj događa i da je biološki sat stvaran. Mislim da je najgora stvar koju činimo mi žene jedne drugoj to što ne dijelimo istinu o našim tijelima i kako ona rade i kako ne rade - rekla je.

Povod za ovaj intervju bilo je izdavanje njene nove knjige naziva "Becoming" u kojoj priča o svom odrastanju i suočavanju s rasizmom i vlastitom uspjehu kao prve dame Amerike. Također se osvrnula i na svoj brak s Barackom Obamom i na probleme na koje su nailazili.