Download-ujte našu aplikaciju

14:33 / 19.04.17

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali spremni smo se braniti

Srbija nikome ne treba zveckati oružjem, svi dobro znaju da smo se spremni odbraniti, poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske.

Nikolić: Vojska Srbije pred sobom je imala mnogo izazova
Nikolić: Vojska Srbije pred sobom je imala mnogo izazova

Nikolić je na prijemu, koji je organizirao za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rekao da srpska vojska ima izazove u okruženju i da na njih odgovara tako što je spremna.

- Kroz cijelu historiju Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali braneći svoju teritoriju od drugih. Zato nas poštuju ogromne države čija je vojna povijest ista takva, a možda nas ne poštoju oni koji napadaju druge države, ali nešto i ne tražimo previše njihovo poštovanje - rekao je Nikolić.

Naveo je da sumira mandat koji je proveo s vojskom, ponosan što im je bio vrhovni komandant i dio vojske koja zna kakav teret nosi na svojim leđima, ispunjavajući sve obveze koje nameće i slavna historija i želja da srpska djeca u budućnosti žive mirno, slobodno, bez straha.

Navodeći da je vojska pred sobom imala mnogo izazova, Nikolić je rekao da su ispunili sve što se od njih očekivalo, javlja Fena.

Izvor: Fena