open-navfaktor-logo
search
Činite to godinama
Pogrešno perete farmerice, uz ove trikove ostat će savršene
Odgovarajuće farmerice nije lako naći, a kad ih se napokon dokopamo, većina nas ih uništi pogrešnim pranjem
22.09.2018. u 17:21
get url
text
farmerice, pranje

Kako biste izbjegli da vam omiljeni par farmerki izgubi oblik, boju ili se jednostavno raspadnu zbog krivog načina pranja, trebali biste pripaziti na nekoliko stvari. 

Farmerice se nikada ne bi smjele prati na visokim temperaturama, a također ih nemojte sušiti u sušilici, jer tako će se smanjiti! Stručnjaci preporučuju ručno pranje i duže namakanje farmerki. Ako za to nemate vremena, prije nego što ih stavite u mašinu za pranje veša, izvrnite ih  i perite na niskim temperaturama ili čak u hladnoj vodi. 

Još veći problem može prouzrokovati cijeđenje i sušenje omiljenog komada džinsa. Česta greška koju ljudi čine je da farmerke cijede tako da ih stišću rukama. Sebi ćete znatno olakšati život ako farmerice jednostavno položite na ravnu površinu, zarolate ih i tako ocijedite vodu. 

Sušilicu biste trebali zaboraviti, ali pripazite i kako ćete ih objesiti. Nikad ih ne ostavljajte da vise jer će tako izgubiti oblik, već ih umjesto toga položite vodoravno. 

Bitno je i da ih ne perete prečesto, dovoljno je da ih, ovisno koliko se zaprljaju, perete svakih tri do pet nošenja, piše portal Daily Hunt. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.