open-navfaktor-logo
search
Željko Komšić
Poklonio sam se žrtvama u Grabovici, Čović se poklonio Kordiću!
U čemu je ključna razlika između Komšića i Čovića
08.09.2018. u 14:13
get url
text

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić je danas podsjetio javnost na godišnjicu masakra u Grabovici 1993. godine, te je naglasio da je ključna razlika između njegove politike i piolitike Dragana Čovića ta što se on zločinaca stidi, a Čović ih dočekuje po povratku iz Haga.

-Bio sam prvi koji je došao u Grabovicu kao član Predsjedništva, te ću tamo biti uvijek. Ja pamtim riječi svjedočenja braće Zadro i svako malo se sjetim tog mjesta i datuma za koji vezujem Grabovicu. Ono što je razlika između mene i Čovića je što on grli one koji stoje iza logora, ubijanja i progona Bošnjaka iz Hercegovine. Ja se onih koji robijaju za masakr u Grabovici stidim - poručio je Komšić.

-Nećete čuti priču o Grabovici ni od jednog drugog kandidata za Predsjedništvo BiH. Njihovi eksperti za kampanje i savjetnici su im rekli da je "ovog puta" preskoče. Ja, kao Zlatni ljiljan, borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, znam da je svaki zločin teška mrlja na pravednosti naše borbe. Nikada nećemo biti isti. Ja sam se poklonio žrtvama Grabovice. Čović je odabrao da se pokloni Kordiću - rekao je Komšić.

-Mi ćemo se takvoj politici koja ne može da se svrsta pod okrilje civilizacije - suprostaviti, pokazati snagu i odlučnost. Uvjereni smo da samo na takav odlučan način možemo dovesti do toga da odustanu od svojih planova - zaključio je Komšić, saopćeno je iz DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.