open-navfaktor-logo
search
KSBiH
Press bez selektora: "Nismo se dogovorili s Repešom, Bosnić je pravi izbor"
Vedran Bosnić će kormilo košarkaških Zmajeva preuzeti od Jasmina Repeše
13.11.2018. u 13:28
get url
text

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je zvanično potvrdio imenovanje Vedrana Bosnića, novog selektora muške seniorske košarkaške reprezentacije naše zemlje.

Iako je najavljeno da će danas biti predstavljen, Bosnić se zbog obaveza u klubu nije pojavio na konferenciji za medije. U Sarajevu će, najavljeno je danas, Bosnić biti 25. novembra, a spisak za naredne utakmice će biti objavljen u srijedu ili četvrtak.

Donedavni selektor Švedske na mjestu kormilara nacionalnog tima naslijedio je Jasmina Repešu, stručnjaka koji je vodio Zmajeve u dvije kvalifikacione utakmice nakon povlačenja Duška Vujoševića i odustajanja Mensura Bajramovića.

- Napokon smo dobili selektora A reprezentacije. To je Vedran Bosnić. Imali smo obavezu da razgovaramo i s gospodinom Repešom. Nismo uspjeli da se dogovorimo zbog njegovih, ranije preuzetih, obaveza. Imali smo sužen krug kandidata koji su zadovoljavali naše kriterije. To je bila osoba koja mora imati viziju za vođenje podmlađene reprezentacije u narednom periodu. Jednoglasno smo izabrali Vedrana Bosnića i smatram da smo napravili pravi izbor - kazao je direktor košarkaške reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

- Smatramo da su njegovi prethodni rezultati doprinijeli da on bude izabran. Smatramo da je on dugoročno rješenje. To je projekat na naredno Evropsko prvenstvo. Svi ćemo pokušati da uključimo što više mladih igrača - rekao je Kovačević.

{$galerijaFotografija}

Danas je zvanično i predstavljen novi generalni sekretar KSBiH Amer Šolan.

- U ovom trenutku možda jedna nezahvalna funkcija. Jedna složena politička situacija dovela je Savez u nezavidan položaj. Očekuje nas puno posla. Mnogo stvari ima koje moramo riješiti. Planiramo da rad Saveza bude javan i transparentan - rekao je Šolan.

Košarkaški savez BiH press 13.11.2018.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.