open-navfaktor-logo
search
Na štandu SDA
Prof. dr. Sebija Izetbegović se družila sa građanima u centru Sarajeva
Štand SDA ispred Gradske tržnice bio je izuzetno posjećen, a mnogi prolaznici iskoristili su priliku kako bi se fotografisali sa prof. Izetbegović, ali i postavili joj pitanja
19.09.2018. u 13:56
get url
text

Generalna direktorica KCUS-a i kandidatkinja Stranke demokratske akcije na predstojećim Općim izborima prof. dr. Sebija Izetbegović danas je iskoristila pauzu na poslu za druženje sa građanima u centru Sarajevu. Štand SDA ispred Gradske tržnice bio je izuzetno posjećen, a mnogi prolaznici iskoristili su priliku kako bi se fotografisali sa prof. Izetbegović, ali i postavili joj pitanja.

{$galerijaFotografija}

Tako je jedna građanka, kako nam je kazala generalna direktorica KCUS-a, pitala kada će doći na operaciju koljena.

- Objasnila sam joj da čekamo da se uredi ugovor o ortopedskim pomagalima da bismo mogli kupiti proteze u Kliničkom centru. Mi smo tu da objasnimo građanima koja su njihova prava i koja KCUS ima ovlaštenje za nabave. Također, građani bi morali znati da recimo citostatike ne kupuje KCUS, nego ih dobijamo od Federalnog zavoda za zdravstvenog osiguranja na primjenu. Dakle, ortopedska pomagala moraju biti riješena uredbom Zavoda za zdravstveno osiguranje, da bi mi mogli krenuti u nabavku takvih pomagala. Smatram da bi i kantonalno i federalno ministarstvo zdravstva morali raditi više na obavještavanju građana i bolesnika o njihovim pravima, ali istovremeno da pokrenu preventivne programe da pacijenti ne dolaze u teškim fazama bolesti već da dolaze na vrijeme - rekla je Sebija Izetbegović.

Govoreći o očekivanjima od Općih izbora, kazala je da svi kandidati SDA odlično stoje među glasačima.

- Šefik Džaferović uvjerljivo vodi. Trudimo se i na ovaj način da se približimo građanima, da se upoznamo, da napravimo zajedničke fotografije i da im u direktnom razgovoru kažemo šta nudimo i po čemu je SDA najbolja. Čim sam ja na listi, smatram da je SDA najbolja i nudimo najbolje programe. Glas za SDA je glas za očuvanje BiH – naglasila je Izetbegović.

sebija-izetbegovic-druzenje-19092018-JB-DSC_0680.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.