open-navfaktor-logo
search
Novi Fiat 500X
Retro crossover sa potpuno novim licem i motorima
Potpuno novo lice i motori i osjetno bogatija oprema krasi Fiat 500X, koji bi trebao da preuzme ulogu nosioca game čitavog koncerna.
28.08.2018. u 09:09
get url
text

Talijanski crossover je prošao kuru pomlađivanja i temeljito prerađen ulazi u novu modelsku godinu. Za razliku od nekih konkurenata u Fiatu se nisu zaustavili na estetskim novinama i banalnostima poput dizajna naplataka, već su odlučili mijenjati i sadržaj. Red je spomenuti opcijska full LED svjetla, više kroma i atraktivniji dizajn odbojnika.

Tako s ovim modelom na scenu dolazi nova generacija turbo benzinaca koji nisu samo 20% štedljiviji, već su i proporcionalno tiši. A to je kod troclilindraša puno.

Fiat 500X je prošao kroz 75.000 sati simulacija, 60.000 sati testiranja i preko pet miliona prijeđenih kilometara. S ve to je bilo potrebno za razvoj nove generacije turbo motora, koju  čini modularna struktura, pokretana cilindrom zapremine 0.33 litre. Stoga ponuda starta od tri cilindra i 1.0 litre, odnosno 120 KS i 190 Nm u kombinaciji šestostepenog mjenjača. Cilindar više i imamo 1.3 jedinicu sa 150 KS i 270 Nm, ali s DCT mjenjačem. U ponudi ostaje i 1.6 E-torq sa 110 KS.

Na raspolaganju su i tri dizelaša Multijet II serije, a kreću od 1.3 jedinice s 95 KS I 200 Nm, pa preko 1.5 (120 KS I 320 Nm) do 2.0 motora sa 150 KS I 350 Nm te opcijskim AWD pogonom.

S novim izdanjem uvrštena je i bogatija oprema, kako sigurnosna (sistem prepoznavanja znakova i sl.), tako i ona za ugodu predvođena 7-inčnim zaslonom Uconnect sistema. Ponuda je koncipirana kroz tri razine, i to Urban, City Cross i Cross. Inače, enterijer vozila je temeljito obnovljen, te je sada još kvalitetniji i pregledniji, stoji u saopćenju.

Fiat je za promociju novog modela odlučio iskoristiti filmski klasik, odnosno franšizu “Povratak u budućnost“. U nastavku pogledajte kako je to ispalo. Mi ćemo samo reći da se ne sjećamo kad je neka video-reklama u jednom danu prikupila gotovo dva milna prikaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.