Download-ujte našu aplikaciju

13:33 / 17.06.17

Šteta je što ga neće biti protiv Austrije: Benjamin Burić najbolji golman Bundeslige!

Prvi golman rukometne reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras neće moći pomoći svojim reprezentativnim kolegama u meču protiv Austrije u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Odlična debitantska sezone Benjamina Burića u Wetzlaru FOTO: ARHIV
Odlična debitantska sezone Benjamina Burića u Wetzlaru FOTO: ARHIV

Čuvar mreže njemačkog Wetzlara povrijedio se u srijedu u domaćem porazu od Španije kada mu je pukao mišić lista desne noge, zbog čega ga očekuje pauza između četiri i šest sedmica.

VEZANA VIJEST: Ljekarski pregled potvrdio loše vijesti: Rukometni Zmajevi oslabljeni u Austriji

Sigurno je da će Burić večeras nestojati našim najboljim rukometašima, a koliko je rođeni Dobojlija bitan za ekipu selektora Bilala Šumana dovoljno govori i podatak za je popularni Benjo uvršten u idealni tim sezone 2016/2017 njemačke Bundeslige, prema izboru Handballwoche, najuglednijeg rukometnog magazina u Njemačkoj.

Biti najbolji golman jedne od najjačih, a mnogi tvrde i najkvalitetnije rukometne lige na svijetu, i to u debitantskoj sezoni, veliko je priznanje za našeg reprezentativnog čuvara mreže, pogotovo kada se zna kakvi sve golmani brane u Bundesligi.

VEZANA VIJEST: Nakon povrede: Burić sutra na ljekarskom pregledu

Osim Burića u idelanom timu sezone naleze se Damgaard (magdeburg), Sigurdsson (Rhein-Neckar Löwen), Wiencek (Kiel), Sellin (Melsungen), Glandorf (Flensburg) i Schmid (Rhein-Neckar Löwen).