open-navfaktor-logo
search
Nezaustavljiva zvijer
Toyota je obnovila "land cruiser" na najbolji mogući način
Jedan od zadnjih luksuznih terenaca doista sposobnih za teren predstavljen je u obnovljenom izdanju na odobravanje većine poklonika modela
12.11.2018. u 09:49
get url
text
Toyota

Toyota lansira "land cruiser" u novoj modelskoj godini i donosi odluku koja će definitivno naići na odobravanje većine poklonika modela, ali i svih koji pojam terenca vezuju uz terensku prohodnost. Naime, Toyota na novom izdanju "land crusiera" nije ništa bitno mijenjala.

Pokreće ga 5.7 V8 s gotovo 400 KS i zalihom momenta dostojnom modernijih dizelaša. Uparen je s osmostepenim automatikom, a 90 posto momenta daje već od 2.200 o/min. Pritom, povuče prikolicu od gotovo četiri tone, a zahvaljujući standardnoj elektronici i sposobnom pogonu na svetočkove, postao je nezaustavljiv.

Ova zvijer se na američkom tržištu nudi u jednoj razini opreme. Pogađate, oprema je potpuna i ide od, naprimjer, Crawl Control svojevrsnog tempomata za terensku vožnju preko četverozonske klime sa 28 ventilacijskih otvora do DVD multimedije za stražnja sjedišta i JBL audiosistema. U Americi košta 84.765 dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.