open-navfaktor-logo
search
Radionica u Neumu
Unapređenje vještina članova Ureda za razmatranje žalbi BiH
Radionicu je organizovala kompanija PPG d.o.o. Sarajevo
12.09.2018. u 12:21
get url
text

U sklopu nastavka aktivnosti pružanja tehničke podrške u provedbi reformi mehanizma za rješavanje žalbi i institucionalnog jačanja Ureda za razmatranje žalbi BiH, u Neumu je održana radionica na temu: "Unapređenje vještina i kompetencija članova Ureda za razmatranje žalbi BiH".

Navedene aktivnosti se provode u okviru projekta "Unapređenje poslovnih praksi u oblasti javnih nabavki u BiH" koje su finansirane od Ambasade Velike Britanije u BiH i implementirane uz nadzor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Radionicu je organizovala kompanija PPG d.o.o. Sarajevo kojoj je u sklopu italijansko-bosanskog konzorcija (Lear-PPG) povjerena realizacija Projekta "Unapređenje poslovnih praksi u oblasti javnih nabavki u BiH". Ukupna vrijednost projekta iznosi 228.000 eura.

Radionica je primarno namijenjena članovima Vijeća URŽ iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara, kao i drugim profesionalcima iz oblasti javnih nabavki koji učestvuju u donošenju i tumačenju legislative žalbenog postupka, a ovom prilikom su međunarodni i lokalni eksperti PPG-a prezentirali veliki broj zanimljivih tema iz oblasti rješavanja žalbi u postupcima javnih nabavki, te podijelili vrijedna iskustva iz prakse i promovisali bližu i intenzivniju saradnju između regionalnih agencija za javne nabavke i Ureda za reviziju žalbi BiH.

O kompaniji PPG d.o.o. Sarajevo

Kompanija PPG d.o.o. osnovana je 2011. godine u Sarajevu i bavi se pružanjem konsultantskih usluga u oblastima inženjeringa, nabavki i upravljanja kompleksnim projektima iz oblasti infrastrukture i institucionlanog jačanja. Pored navedenog projekta koji se realizuje sa Uredom za razmatranje žalbi BiH, kompanija PPG je trenutno angažovana na još dva slična projekta, čiji je cilj pružanje napredne tehničke pomoći iz oblasti nabavki u okviru dva visokovrijedna projekta koje finansira EBRD. Prvi projekt odnosi se na rekonstrukciju sarajevskog vodovoda (Sarajevo Water Project), a drugi na rekonstrukciju lokalnih i nacionalnih cesta u Republici Moldaviji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.