Download-ujte našu aplikaciju

17:00 / 16.06.17

Uprkos gafu Austrijanaca oko hotela: RS BiH ima molbu za sve navijače

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje ključna utakmica kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, a kako bi se našli na smotri najbolji selekcija Starog kontinenta izabranicima Bilala Šumana sutra je potrebna pobjeda na gostovanju kod Austrije u Beču.

Austrija je za jedan gol bila bolja od BiH u Skenderiji FOTO: ARHIV
Austrija je za jedan gol bila bolja od BiH u Skenderiji FOTO: ARHIV

Iako se Austrijanci nisu pokazali kao najbolji domaćini smjestivši naš tim u "vatrogasni dom", kako je slikovito rekao selektor Šuman, iz RS BiH su se oglasili saopćenjem, gdje naše navijače mole na fer i sportsko navijanje na sutrašnjem meču.

VEZANA VIJEST: Bh. rukometaši šokirani smještajem u Austriji: Ovo je nevjerovatno!

- Vezano za informacije koje su se pojavile u javnosti u proteklih nekoliko sati, koje se odnose na smještaj muške rukometne reprezentacije BiH u Beču, ljubazno molimo sve ljubitelje rukometa, posebno one koji namjeravaju prisustvovati sutrašnjoj utakmici Austrija - BiH, koja će se odigrati u Beču da dostojanstveno navijaju i podrže reprezentaciju BiH - navodi se u saopćenju RS BiH.

VEZANA VIJEST: Šuman ogorčen: Austrijanci su imali "ptičijeg mlijeka", a nas su smjestili u "vatrogasni dom"

- Imajući u vidu dugogodišnju izvanrednu saradnju sa našim rukometnim prijateljima iz Rukometnog saveza Austrije, želimo apelovati na naše navijace da na fer i sportski način pruže podršku rukometnoj reprezentaciji BiH tokom sutrašnje utakmice - dodali su iz krovne kuće bh. rukometa.